maandag 19 mei 2008

Kleine wereld, grote God

Het is deze leerling die over dit alles getuigenis aflegt, en het ook heeft opgeschreven. Wij weten dat zijn getuigenis betrouwbaar is. Jezus heeft nog veel meer gedaan: als al zijn daden, een voor een, opgeschreven zouden worden, zou de wereld, denk ik, te klein zijn voor de boeken die dan geschreven moesten worden. (Joh. 21:24,25)

REFLECTIE

Een grote God en een kleine wereld. Zo begon Johannes zijn verhaal over Jezus. ‘Het Woord was in de wereld, de wereld is door hem ontstaan en toch kende de wereld hem niet.’* Aan het eind van zijn verslag komen we Johannes opnieuw tegen en het lijkt wel of hij met een glimlach tegen ons zegt: Wat een grootse geschiedenissen, wat een kleine wereld! En wat een geweldige Heer volgen wij!

In gedachten zie ik hoe Johannes straalt terwijl hij deze woorden opschrijft. De meest indrukwekkende daden van zijn Heer heeft hij op schrift gesteld, maar hij moest natuurlijk een selectie maken. Als hij alle daden van Jezus zou hebben opgeschreven, dan kwam hij tijd, ruimte en woorden tekort.

GEBED
Trouwe God, dank U voor uw Zoon. Wij mochten in de woorden van Johannes iets van zijn grootheid, zijn schitterende uitstraling, zijn genadige goedheid zien. Nog altijd zien we uw liefde weerspiegeld in de woorden die werden opgeschreven door de leerling van wie Jezus hield. Wij hebben genoten van zijn beschrijvingen, geleerd van zijn waarnemingen. Dank U voor uw Woord. Dank U voor het licht dat in ons harten ontstoken is. Laat ons dat licht weerkaatsen, zodat veel mensen U zullen vinden! Amen

* Johannes 1:10